Із завтрашнього дня експорт агропродукції здійснюватиметься за новими правилами,

аграрии

Міністерство аграрної політики та продовольства вже затвердило три накази "Про включення до переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів". Загалом зареєстровано 735 підприємств.

Про це йдеться в повідомленні Мінагрополітики за результатами засідання Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві.

Із текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися за посиланням.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський зазначив, що подача заявок у Державному аграрному реєстрі для включення агропідприємців у перелік верифікованих експортерів триває.

Сольський повідомив, що з 11 листопада розпочинається експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами.

Також повідомляється, що з 6 листопада надійшло вже понад тисяча заявок від аграріїв про включення в список верифікованих експортерів.

Ознайомитися з відповідними наказами можна за посиланням.

Уряд схвалив постанову "Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану". Згідно з документом, буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів, зокрема зернових, олійних і продуктів переробки. Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати певним критеріям.

Автор: Галина Ялівець