У Греції затримали підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони на 43 мільйони

забезпечення,виплати,грошове,бойові

Грецькі правоохоронці 13 листопада затримали в Афінах громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами українськкого Міноборони в розмірі 43 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міноборони на закупівлю товарів військового призначення.

Після того кошти були перераховані на рахунки ФОПів за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. Тоді підозрюваний перебував на посаді директора компанії.

Як нагадали в Офісі генпрокурора, 12 липня 2022 року фігуранту повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, вчинені у особливо великому розмірі організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

У листопаді цього року прокурори направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт вказаної особи. Також у межах співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію Червоного оповіщення.

У результаті, підозрюваного було затримано та рішенням Апеляційного суду Афін застосовано тимчасовий арешт.

Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності.

Автор: Юлiя Недашківська