У Польщі знайшли оригінальні рукописи братів Грімм з новими казками (фото)

Picture

Фото: Брати Грімм

У бібліотеці університету Адама Міцкевича у польській Познані вчені знайшли 27 оригінальних томів братів Грімм з приватної колекції, які раніше вважалися загубленими. Про це повідомляє газета Daily Mail.

У книгах є зроблені від руки позначки, які можуть розповісти, як письменники обирали теми таких казок, як "Гензель і Гретель" і "Румпельштильцхен" (оповідь про злого карлика, здатного створювати золото з соломи — ред.), пишуть дослідники.

Знайдені томи можуть зробити істотний внесок у розвиток сучасних досліджень творчості братів Грімм і дати надію, що в колекції є й інші предмети, які вважалися загубленими, з приватної бібліотеки Якоба та Вільгельма.

Книги датуються 1700-1800-ми роками і містять нові казки, які досі ніхто не читав, наприклад, казку про доблесного лицаря та принцесу на ім’я Магелона.

У виносках та покажчиках дано примітки, які пояснюють, чому брати обрали ті чи інші теми, джерела та інші анотації.

Брати Грімм є одними з найвідоміших казкарів Європи. У 1812 році Якоб і Вільгельм видали збірку "Дитячі та сімейні казки".

Найвідоміші їхні казки: "Хлопчик-Мізинчик", "Білосніжка", "Спляча красуня", "Рапунцель", "Червоний капелюшок", "Попелюшка", "Дружба кішки та мишки", "Заєць та їжак", "Вовк і семеро козенят", "Бременські вуличні музиканти", "Шість лебедів", "Шестеро увесь світ обійдуть", "Гензель і Гретель", "Три ледарі", "Тямуща Ельза", "Кмітливий Ганс", "Семеро хоробрих", "Старезний дід та його онук", "Невдячний син", "Розумна дочка селянська". Більшість із них екранізовані.

Підготував: Сергій Дага