Ілон Маск прибув з візитом до Китаю

Читать на русском

Ілон Маск прибув з візитом до Китаю

Ілон Маск прибув з візитом до Китаю

Генеральний директор і головний інженер компанії SpaceX Ілон Маск прибув до Китаю з несподіваним візитом. У Пекіні мільярдер проведе зустрічі з високопосадовцями, щоб обговорити впровадження програмного забезпечення Full Self-Driving (FSD) та дозвіл на передачу даних за кордон.

Компанія Tesla чотири роки тому представила FSD, автономну версію свого програмного забезпечення Autopilot, але досі не зробила її доступною в Китаї. Про це повідомляє Reuters.

Варто зазначити, що Tesla з 2021 року зберігає усі дані, зібрані своїм китайським автопарком у Шанхаї, як того вимагають китайські регулюючі органи, і не передає їх назад до Сполучених Штатів. Візит Маска до Китаю не було відзначено публічно. Окрім того, Tesla не одразу відповіла на запит про коментарі.

Очікується, що Маск зустрінеться з урядовцем Жень Хунбінем, який очолює Китайську раду зі сприяння міжнародній торгівлі. Також показовим є те, що візит Маска до Китаю відбувся трохи більше ніж через тиждень після того, як він відмовився від запланованого візиту до Індії для зустрічі з прем’єр-міністром Нарендрою Моді, пославшись на "дуже тяжкі обставини".

Китайське турне Маска збігається з автосалоном у Пекіні, який відкрився минулого тижня та завершиться 4 травня. Tesla не має стенду на найбільшому автосалоні Китаю, востаннє компанія була присутньою на ньому в 2021 році.