Київський прокурор Гуцуляк проживає у будинку за 18 мільйонів гривень, — розслідування

Читать на русском

Київський прокурор Гуцуляк проживає у будинку за 18 мільйонів гривень, — розслідування

Київський прокурор Гуцуляк проживає у будинку за 18 мільйонів гривень, — розслідування

Журналісти з’ясували, що котедж Олександра Гуцуляка має площу у 180 квадратних метрів, і одночасно з переїздом прокурор пересів на іномарку BMW. Сам Гуцуляк запевняє, що будинок побудував його батько, автівка офіційно належить йому ж.

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк проживає у котеджному містечку, яке фігурувало в одній зі справ його відомства. Деталі відомі з розслідування Bihus.Info.

Котеджне містечко "Вітаград" розташоване в селі Ходосівка, що за 7 кілометрів від столиці. У 2021 році суд арештував низку земельних ділянок там через земельні й природоохоронні проблеми, але за рік арешт був скасований.

"У матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках", — передали розслідувачі.

За півроку після цих подій у "Вітаград" заїхав Гуцуляк. Він мешкає у двоповерховому котеджі площею у 180 квадратних метрів. Вартість такого маєтку нині сягає 18-19 мільйонів гривень.

Олександр Гуцуляк, Вітаград, котедж, маєток qrxiquikhiddrant

"Тоді, ж у травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто — BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора", — повідомили у Bihus.Info.

Гуцуляк запевнив, що його переїзд з роботою не пов’язаний, і купленою була лише ділянка — будинок побудував батько. Відповідно до його декларації майже 9 соток вартували менш як 200 тисяч гривень — стільки нині у котеджному містечку коштує одна сотка.

Зі слів прокурора, будувати маєток почали на початку 2023 року, а вже влітку він туди переїхав. Водночас аерознімки свідчать про те, що будинок почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Гуцуляк пояснив це "магією".

Батько прокурора Віктор Гуцуляк розповів, що ділянку купив ще у 2021 році, але не оформлював, а "домовився із забудовником". При цьому сину чоловік нібито нічого не казав, хоча тоді ж почав будівництво.

"Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку", — підкреслив старший Гуцуляк, зазначивши, що займається бізнесом.

У тому ж котеджному містечку "буває" голова Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун. У його декларації маєток не вказаний, хоча нині вартість будинку сягає понад 30 мільйонів гривень. Однак з’ясувалось, що нерухомість у "Вітаграді" має теща Хрипуна.

Олег Хрипун, Вітаград, котедж, маєток

"Жінка значиться власницею земельної ділянки, на якій розташований двоповерховий маєток на майже 300 квадратів із власним басейном на території", — проінформували журналісти.

Повідомляється, що в маєтку проживає колишня дружина Хрипуна. Він розповів, що не мешкає там постійно, але періодично бачиться з жінкою і тому "буває" у котеджному містечку.