Окупанти за два місяці знищили 5 із 31 американського танка Abrams в Україні, - NYT

Читать на русском

Окупанти за два місяці знищили 5 із 31 американського танка Abrams в Україні, — NYT

Окупанти за два місяці знищили 5 із 31 американського танка Abrams в Україні, — NYT

За даними The New York Times, протягом останніх двох місяців росіяни вивели з ладу 5 американських танків M1 Abrams із 31, які були відправлені в Україну минулої осені.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на американського високопосадовця

Видання також наводить слова полковника Маркуса Райснера, "австрійського військового інструктора, який уважно стежить за тим, як використовується і втрачається зброя у війні в Україні" про те, що щонайменше ще три танки отримали помірні пошкодження з моменту відправки їх на фронт на початку цього року.

За даними порталу Oryx, загалом 796 бойових танків України було знищено або захоплено з початку повномасштабної війни, а Росія втратила понад 2900 танків.

The New York Times зазначає, що танки можна вивести за ладу за допомогою безпілотників.

"Боротьба безпілотників в Україні, яка трансформує сучасну війну, почала завдавати смертельних ударів по одному з найпотужніших символів американської військової могутності – танку – і загрожує переписати те, як він буде використовуватися в майбутніх конфліктах", – пише видання.

Воно зазначає, що, незважаючи на свою потужність, танки не є непробивними, і вони найбільш вразливі там, де їхня важка броня найтонша: зверху, задній блок двигуна і простір між корпусом і баштою. Протягом багатьох років танки були головною мішенню для мін, саморобних вибухових пристроїв, реактивних гранатометів і протитанкових керованих ракет.

"Дрони, які зараз використовуються проти танків в Україні, ще більш точні. Відомі як дрони з видом від першої особи, або FPV, вони оснащені камерою, яка передає зображення в реальному часі назад своєму контролеру, який може спрямувати їх на ураження танків у найбільш вразливі місця", — ідеться в публікації.

Полковник Рейснер розповів, що в кількох випадках БПЛА використовувалися для "добивання" танків, які вже були пошкоджені мінами або протитанковими ракетами, щоб їх не можна було витягти з поля бою і відремонтувати.