Дрони РФ атакували об’єкт критичної інфраструктури на Житомирщині, влада попереджає про забруднення повітря

«За попередньою інформацією, жертв і постраждалих внаслідок ворожого удару немає», – повідомили в ОВА

Російські війська в ніч на 8 квітня атакували ударними дронами об’єкт критичної інфраструктури на Житомирщині , повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Силам і засобам протиповітряної оборони області вдалося збити частину «Шахедів». За попередньою інформацією, жертв і постраждалих внаслідок ворожого удару немає», – написав Бунечко у телеграмі, не уточнивши, про який саме об’єкт йдеться.

Тим часом, міська рада Звягеля повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, що був атакований об’єкт інфраструктури цієї громади, й існує «загроза забруднення повітря».

«Наразі існує пряма загроза забруднення повітря, тому рекомендовано залишатися в приміщеннях із зачиненими вікнами. Зокрема, комісією ТЕБ і НС ухвалене рішення щодо дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти, фахової передвищої освіти й у вищому професійному училищі. Щодо закладів дошкільної освіти: для батьків, яким немає з ким залишити дітей, будуть працювати чергові групи», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ в ранковому зведенні повідомили, що сили ППО вночі збили 17 із 24 запущених Росією «Шахедів».

У командуванні Повітряних сил ЗСУ додали, що дрони війська РФ запускали із мису Чауда в окупованому Криму, а також із районів Курська і Єйська в РФ.

Крім того, за даними Повітряних сил, у ніч на 8 квітня загарбники завдали удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої території Запорізької області.

«У результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області й 17 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій і Житомирській областях», – йдеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум