Німецька компанія передасть на фронт 100 тактичних дронів, – Кличко

Picture

Фото: t.me/vitaliy_ klitschko

Німецька компанія Quantum Systems передасть Києву 100 тактичних дронів нового покоління, які вже тестували в Україні. А столиця спрямує техніку нашим захисникам на фронт. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Такої домовленості було досягнуто за підсумками переговорів Кличка з інвестором та керівником компанії Флоріаном Сейбелем на щорічному самміті Інституту Стерна Стюарта, що відбувається в Німеччині.

"Київ продовжує допомагати нашим воїнам. І виділяючи кошти з бюджету міста (минулого року майже 1 мільярд гривень, цього року — 5 мільярдів), і залучаючи допомогу від партнерів. Ми передаємо бійцям на фронт автомобілі, швидкі, спорядження, дрони, аптечки", – відзначив Віталій Кличко.

На сайті компанії Quantum Systems вказано, що вона виготовляє сучасні мультисенсорні безпілотні літальні апарати (БПЛА), які збирають повітряну розвідку.

У Німеччині Віталій Кличко також зустрічався з головою Міноборони Борисом Пісторіусом. За підсумками зустрічі Пісторіус заявив, що ФРН, ймовірно, ухвалить рішення про постачання Києву далекобійних ракет Taurus.

Підготував: Сергій Дага