З державного "Центренерго" звільнилися одразу п’ять членів дирекції

центрэнерго

Наглядова рада ПАТ "Центренерго" з 28 серпня припинила повноваження членів дирекції Віктора Спички, Сергія Шульги, Юлії Кочеток, Сергія Білоуса та Євгена Мірошниченка.

Згідно із повідомленням компанії у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, їх повноваження припинено наглядовою радою "Центренерго" на підставі заяв про звільнення, передає Інтерфакс-Україна.

Віктор Спичка перебував на посаді члена дирекції з 26 лютого 2021 року, і майже три останні місяці виконував обов’язки гендиректора.

З того ж часу на посаді був Шульга, з 25 червня 2023 року – Кочеток та Білоус, з 15 серпня 2023 року – Мірошниченко (з цієї дати його повноваження відновлено після припинення).

Водночас за поданням нещодавно призначеного гендиректором "Центренерго" Андрія Чуркіна членами дирекції до 29 листопада 2023 року обрано Євгена Гаркавого та Людмилу Татаренко.

Серед посад, які обіймав Гаркавий за останні п’ять років, – начальник департаменту з виробництва та технічної політики "Центренерго", начальник виробничо-технічного відділу, заступник головного інженера з експлуатації та екології, в.о. головного інженера Трипільської ТЕС.

Татаренко працювала директоркою юридичного управління, директоркою з юридичних питань ПрАТ "Харківенергозбут", яке раніше очолював сам Чуркін, директором з правової політики ВАТ "Миколаївобленерго".

Читайте також: "Центренерго" вирішило почати імпорт вугілля за два місяці до початку опалювального сезону

Як повідомлялося, незалежні члени наглядової ради "Центренерго" Євген Горкунов та Андрій Ткаченко написали заяви про звільнення за власним бажанням 14 серпня через чотири дні після призначення. Їхні повноваження припинені з 27 серпня.

Новий склад наглядової ради "Центренерго" був затверджений рішенням загальних зборів акціонерів компанії від 7 серпня.

У якості незалежних членів до наглядової ради державної компанії увійшли Євген Горкунов, Володимир Величко та Андрій Ткаченко. У якості представників держави свої місця у наглядовій раді "Центренерго" зберегли керівник кабінету керівника Офісу президента Андрій Гота та голова комісії з припинення АТ "Завод "Електроважмаш" Віктор Бусько.

Згодом наглядова рада ухвалила рішення про зміну керівника компанії. За пропозицією Фонду державного майна, новим генеральним директором "Центренерго" з 15 серпня призначили екскерівника ПрАТ "Харківенергозбут" Андрія Чуркіна.