У Борщагівській громаді з’явився ще один "Клас безпеки" (ФОТО)

У Борщагівській громаді з’явився ще один

На базі Комунального закладу загальної середньої освіти "Ліцей Петропавлівський" відкрито вже другий у Борщагівській громаді "Клас безпеки"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ДСНС Київщини.

Під час першого уроку у новому класі рятувальники продемонстрували для учнів цікаві презентації на тему дотримання правил пожежної безпеки та як діяти у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. Поряд із тим діти слідували відео-порадам собаки "Патрона" та навчилися правильному алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечних та схожих на них предметів.

У повідомленні йдеться:

Фахівці ДСНС розповіли про найпоширеніші сучасні боєприпаси та вибухові пристрої, які позалишали у Київській області, після себе російські війська, а також про ступінь їх небезпеки. Кожен із присутніх ознайомився із небезпечною роботою піротехніка, та приміряв важкі захисні обладунки із броні.

Також фахівці наголосили дітям на важливості безпечного відпочинку, дотриманні безпеки на водоймах та порядок дій при надходженні сигналу повітряної тривоги під час літніх канікул.

Під час практичної частини заняття школярам продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та обладнання не лише підрозділів ДСНС, а й підрозділу місцевої пожежної охорони Борщагівської громади.

Рятувальники підсумували:

Завдяки проведенні навчань у Класах безпеки школярі мають можливість поринути у безпековий простір та ефективно опановувати необхідні знання проти викликів небезпек.

Нагадаймо, що на Київській площі у Бучі відкрилася мобільна дитяча точка "Спільно", яку організував UNICEF.