"Мажорний скандал" у київському ресторані: спливли нові цікаві подробиці про офіцера поліції Манасяна

Читать на русском Read in English

"Мажорний скандал" у київському ресторані : спливли нові цікаві подробиці про офіцера поліції Манасяна

Віталія Манасяна звільнили у день конфлікту через столик у "Гудвайні", а раніше на нього вже надходили скарги.

Співробітника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції (ДСР НПУ) підполковника Віталія Манасяна звільнили після скандалу в столичному ресторані Good Wine саме в день конфлікту, 21 квітня.

Про це на інформаційний запит "Телеграфа" повідомили у Департаменті комунікацій Нацполіції.

"За результатами службового розслідування, згідно з наказом ДСР НПУ від 21 квітня 2024 року № 162, підполковника поліції Віталія Манасяна притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення зі служби в поліції за скоєння дисциплінарної провини, що полягала в порушенні вимог пунктів 1 статті 18 Закону України від 2 липня 2015 р. № 580-VIII "Про Національну поліцію", — розповіли у Нацполі.

Крім того, серед причин звільнення були порушення з боку правоохоронця Правил моральної поведінки поліцейського, присяги та посадових інструкцій.

Зазначимо, що у 1-3 пунктах статті 18 ЗУ " Про Нацполіцію " сказано, що кожен співробітник поліції повинен: "1) Неухильно дотримуватися положень Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність поліції, та Присяги поліцейського;

2) професійно виконувати свої службові обов’язки відповідно до вимог нормативно-правових актів, посадових (функціональних) обов’язків, наказів керівництва;

3) поважати і не порушувати правничий та свободи человека".

Також, як повідомили у Департаменті комунікацій НПУ, станом на 21 квітня до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу "надходили скарги щодо можливих неправомірних дій поліцейського ДСР НПУ Віталія Манасяна". Утім, які це скарги, у Нацполіції не уточнюють.

Як повідомлялося, минулого тижня журналіст-розслідувач Михайло Ткач повідомив, що героя гучного скандалу в магазині Goodwine, поліцейського Віталія Манасяна нещодавно бачили в компанії ще одного скандального діяча — народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка — "в одному відомому столичному закладі" .

 qrxiquiuqiqqeant