Головний топменеджер Ахметова пішов з наглядової ради його банку після 20 років роботи

попов

Гендиректор інвестиційної групи SCM Олег Попов вирішив припинити роботу у складі наглядової ради "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ) за власним бажанням.

Як повідомили у пресслужбі банку, його членство у складі наглядової ради фінустанови буде припинене з 3 листопада.

Раніше він протягом восьми років займав позицію голови наглядової ради, а з вересня цього року перейшов на посаду члена наглядової ради. Загалом Попов пропрацював в складі наглядової ради банку понад 20 років.

Олег Попов – багаторічний топменеджер структур Ріната Ахметова, він очолює спостережну раду "ДТЕК" (DTEK Group), АТ "СКМ", а також входить до спостережних рад її дочірніх компаній. Він також є директором холдингу SCM Holdings Limited, головою наглядової ради підконтрольного СКМ "Лемтрансу", а також членом наглядової ради інших "дочок" СКМ: "Метінвеста", "ЕСТА Холдингу" та ФК "Шахтар"

Читайте також: Прибуток банку Ахметова зріс за півроку у 17 разів

Як повідомлялося, у вересні ПУМБ оголосив про призначення головою наглядової ради незалежного директора Валентина Міхова. Також до складу наглядової ради був введений додатковий незалежний директор – Хело Мейгас. Наразі наглядова рада ПУМБ складається з чотирьох представників акціонера, та чотирьох незалежних директорів.

За даними НБУ на 1 червня, ПУМБ входив до десятки найбільших банків країни, займаючи 8 місце серед 65 українських банків за розміром активів (131,96 млрд грн). На кінець червня мережа банку налічувала 5 регіональних підрозділів та 221 відділення.

Автор: Михайло Орлюк