Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

Читать на русском

Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

Хакери Anonymous погрожують оприлюднити дані урядовців Грузії

Міжнародний рух хакерів і активістів Anonymous висловив підтримку учасникам протестів у Грузії проти закону про «іноагентів» і пригрозив уряду «Грузинської мрії» кібератаками та розкриттям баз даних.

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

У ніч проти 1 травня, коли грузинські спецпризначенці знову застосували спецзасоби та фізичну силу проти демонстрантів у центрі Тбілісі, хакери звернулися до учасників акцій зі словами підтримки. Вони пообіцяли допомогти протестувальникам «у боротьбі за демократію, свободу та процвітання».

Anonymous звернулись також до грузинської поліції і влади.

«Напад на протестувальників призведе до оприлюднення інформації про всіх ваших урядовців. Ми заволодіємо всіма вашими базами даних та електронними поштовими скриньками та викладемо їх в Інтернет. Це перше та єдине попередження. Партіє «Мрія», яку підтримує Росія, пам’ятайте: Грузія – не Росія і ніколи нею не буде. Чекайте на нас», – йдеться у повідомленні, опублікованому у телеграмі.

Anonymous називають себе «хактивістами» і стверджують, що діють згідно з певною ідеологією та «карають» уряди, корпорації та організації, з діями яких вони не згодні. Anonymous приписують десятки кібератак на уряди багатьох країн світу. Вони заблокували сайти держорганів та корпорацій США, Ізраїлю, Тунісу, Уганди та інших країн, а також PayPal, MasterCard, Visa та Sony.

Рух Anonymous є активним прихильником України. З лютого 2022 року, після масштабного вторгнення Росії в Україну, хакерський рух узяв на себе відповідальність за низку кібератак на сайти російських держорганів та ЗМІ.