У TikTok різко зросла активність російської пропаганди

Читать на русском

У TikTok різко зросла активність російської пропаганди

У TikTok різко зросла активність російської пропаганди

Пов’язані з російською владою акаунти цього року стали публікувати кратно більше постів у TikTok, аніж у 2022 році, випливає із дослідження Інституту Брукінгса.

Незважаючи на те, що кількість російських пропагандистських акаунтів у TikTok у 2024 році скоротилася до 46 з 57 у 2022 році, вони стали публікувати набагато більше контенту, свідчать дані за перші три місяці цього року. Якщо у 2022 році такі канали в середньому публікували щонайменше одну посаду на рік, і лише один обліковий запис оновлювався приблизно двічі на добу, то цього року кожен із 46 пропагандистських каналів уже встиг зробити публікацію. А три з них стали регулярно викладати по 10 і більше роликів на день. Більшу частину — 44 з 50 — постів, що найбільше переглядаються в 2024 році, пов’язані з Росією акаунти розмістили саме в TikTok.

Тут публікації збирають у середньому 100 тисяч взаємодій із користувачами. Ця цифра в 3,5 рази вища за аналогічний показник у Telegram і в 20 разів вища за показник у X, зауважують автори дослідження.

Загальна залучення користувачів до контенту, який публікують пов’язані з Росією акаунти в TikTok, збільшилася з 3 млн взаємодій на день у 2022 році до 13 млн у 2024. Основна причина цього зростання – не зростання ефективності постінгу, а збільшення числа роликів.

Російські пропагандистські облікові записи в TikTok орієнтуються на аудиторію за межами Росії. Більшість контенту пов’язані з війною Росії проти України, НАТО. Серед інших тем: вік президента США Джо Байдена, протести в США через його політику щодо Ізраїлю, відносини Росії та США. У проросійських акаунтах у TikTok активно використовуються ролики, що публікуються колишнім провідним Fox News Такером Карлсоном.

02.05.2024 — різне queideeidrhikqant